Čaj od gloga za liječenje srčanih problema.

Uspješno liječenje srčanih tegoba, a i problema krvotoka i crkulacije, obavlja se putem čaja od ove biljke. Glogov čaj se pravi od listova, cvjetova ali i plodova gloga.

Većina srčanih problema može se uspješno liječiti pomoću tinkture od gloga ili čajem. Da bi dobili željeni efekat potrebno je da se čaj pije par mjeseci a proces je slijedeći.

Priprema i konzumiranje glogovog čaja

Za pravljenje čaja od gloga vam je potrebna jedna kašika ili listova, ili cvjetova, ili plodova, ili njihove mješavine. Preporuka je da se pije 2-3 šolje ovog čaja dnevno, a dobro bilo polako i u malim gutljajima.

Što imate teže oboljenje srca preporučuje se dugotrajnija terapija i konzumacija glogovog čaja.

Ljekovita svojstva gloga su poznata od davnina i naši stari su ga koristili u liječenju.

Inače, biljka glog povoljno utiče na rad srca, jača srčani mišić, otklanja aritmiju, otklanja tegobe sa srcem koje se javljaju u starosti, pomaže kod angine pektoris i arterosleroze, reguliše visok krvni pritisak itd.

U prošlosti mnogi su koristili glog u narodnom liječenju protiv upale pluća, tegoba i nelagodnosti kod žena u klimaksu, bronhitisa, starenja i epilepsije.

Kako bi postigli najbolje rezultate u liječenje preporučuje se da čaj od gloga ili tinkturu koristite najmanje 3 mjeseca da bi efekat bio što bolji.

Ukoliko imate i neki od slijedećih problema možete koristiti glog kao lijek: visok krvni pritisak, angina pektoris, razne srčane mane, arteroskleroza, nervoza srca, lupanje srca, preskakanje srca i dr

LijekizPrirode.com )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *