DVA INSTANT LIJEKA: Ove će kombinacije ublažiti želučanu kiselinu!

Ako ste se susreli s neugodim osjećajem “paljenja” u želucu ili jednjaku, moguće je da patite od žgaravice, kao i 20 do 40 posto populacije kojima se povremeno javljaju simptomi žgaravice, dok se kod njih sedam do deset posto oni javljaju dnevno. Žgaravicu prati osjećaj žarenja u prsima koje se javlja nakon obroka, pojava gorke ili slane tekućine u grlu te podrigivanje, a to su ujedno i najneugodniji simptomi koji nastaju zbog viška želučane kiseline i ulaska želučane kiseline u jednjak.

Protiv te neugodne smetnje možete se boriti i nekim prirodnim receptima, a dva instant-rješenja kriju se u bosiljku i cimetu. Prije nego što posegnete za nekim lijekom farmaceutske industrije, rješenje možete potražiti u prirodi.

Lijek s bosiljkom

Osjetite li neugodu izazvanu želučanom kiselinom, žvačite list bosiljka. Osim toga, prokuhati možete tri do pet listova bosiljka i ostaviti ih potom u šalici vode da odstoje. Taj pripravak možete i zasladiti medom po želji.

Lijek s cimetom

Cimet je odličan za želučane tegobe. Šalici vode dodajte žličicu cmeta i prokuhajte. Zatim napitak prohladite i pijte tri puta dnevno.

Izvor: dnevno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *