Kako izliječiti proširene vene uz pomoć rajčice

Proširene (varikozne) vene su bolest površinskog venskog sustava. S udruženim simptomima i komplikacijama čine najčešće oboljenje krvnih žila nogu. Liječenje proširenih vena treba biti sveobuhvatno, prenosi portal uspesnazena.com. Stoga, bilo bi najbolje da pored medicinskog tretmana koji vam je preporučio liječnik, u borbi s ovom bolešću koristite i narodna sredstva. Rajčica je jedno od najboljih.

Rajčica posjeduje ljekovita svojstva jer u njoj, pored sjemena, postoji tvar koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirin). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, tvari koja razrjeđuje krv i ne daje joj da stagnira. Osim toga, rajčica posjeduje flavanoide koji jačaju zidove krvnih žila.

Postoje dva načina izlječenja proširenih vena pomoću zelene i crvene zrele rajčice.

Liječenje proširenih vena zelenim rajčicama

Zelena (nedozrela) rajčica je jednostavni narodni lijek za borbu s proširenim venama. Operite nekoliko zelenih plodova rajčice i izrežite ih na kolutove. Kriške rajčice treba stavljati na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Učvrstite nekim zavojem ako treba. Držite rajčice na tim mjestima sve dok ne dođe do osjećaja peckanja na koži. Ako ne možete trpiti peckanje, uklonite odmah rajčice i operite vene hladnom vodom. Ali ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv vrlo brzo.

Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta tijekom dana, poželjno je zaredom. Nakon dva tjedna provođenja ovakvih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi blijediti. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama. Osim zelene rajčice, u nestajanju proširenih vena pomoći će i zrela crvena rajčica.

Liječenje proširenih vena zrelim crvenim rajčicama

Postupak je sličan prethodnom. Zrele rajčice treba oprati, izrezati na tanke kolutove i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Ovu proceduru je poželjno raditi navečer ili noću.

Kura liječenja je individualna. Možete ju raditi cijelo ljeto i u kombinaciji sa zelenim rajčicama.

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *