Nije smiješno: Kakva vam je zadnjica, takvo vam je zdravlje

Prva pomisao na debelu zadnjicu je i da je dotična osoba gojazna, a sam tim i da ima problem sa zdravljem. Ipak, ovo ne mora uopšte da bude tačno, nečija figura prosto može da ‘podnese’ nešto veću zadnjicu.

Kada je u pitanju zdravlje, sjetite se da je mnogo opasnije imati salo oko grudi, odnosno u blizini srca.

Zapravo, masne naslage na bokovima štite srce zadržavaljući salo na mjestima sa kojih ne mogu da naštete vitalnim organima.

V” OBLIK

Za ovoj oblik karakterističan je uzak struk i nešto širi kukovi. Zadnjica je zapravo najšira u donjem dijelu leđa, a onda se postepeno sužava. Ovaj oblik zadnjice karakterističan je za starije žene, a neophodno je da regulišete unos masti, pogotovo trans-masti koje ne bi trebalo da konzumirate uopšte.

ČETVRTASTI OBLIK

Ili kako se drugačije naziva, „mišićava zadnjica”. Karakterišu je približno slične dimenzije širine kukova i zadnjice. Ovakav oblik naziva se i „dječačka građa”. Ovakvu zadnjicu veoma je teško preoblikovati i potrebno je raditi posebne i prilično agresivne vježbe i čučnjeve kako bi se promjenila. Ove osobe su obično veoma zdrave, ali u nekim slučajevima mogu da imaju malo sala na bokovima. Rješenje? Samo čučnjevi.

OKRUGLI OBLIK

Drugačije se naziva i oblik „trešnje” ili „jabuke”. Struk je znatno uži od zadnjice koja je obla i puna. Osobe koje posjeduju ovakav oblik zadnjice uglavnom su veoma zdrave.

SRCOLIKI OBLIK

Definitivno najpoželjniji oblik zadnjice, i svakako najljepši. Ipak, ukoliko ne vježbaju, ove osobe rizikuju da imaju srčanih problema.

Izvor: .blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *